Yeniköy Orhan Yavuz Ortaokulu


Vizyon: Küreselleşen dünyada, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarma yarışında; öğrencileri bu yarışa katkı sağlayan, donanımlı , çok yönlü , hayat boyu öğrenen bireyler yetiştiren, çağdaş eğitim öğretim anlayışıyla örnek bir kurum olmak.

Misyon: Gelişime açık kadromuz ve sahip olduğumuz donanımla, öğrencilerimizi Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, milli ve dini değerlerini benimseyen, koruyan, kendini gerçekleştirebilen, sosyal hayata ve yüksek öğrenime hazır;çağdaş ve donanımlı gençler yetiştirmektir.

Başarılar: 2016-2017 EĞİTİM ve ÖĞRETİM yılında okulumuzun 8-A sınıfı Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavında yaptıkları net ortalamalarıyla SARIKAMIŞ ilçesindeki köy okulları arasında 1. olmuştur.

Saatler: 08:30-11:40------12:40-15:00
Isınma: Kalorifer(odun-kömür)
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: İlçeden servis ulaşımı mevcut değildir.Öğretmenlerimiz köy içerisinde kiralık köy evi ya da okul lojmanında ikamet etmektedir. Öğretmenlerimizden ilçeden şahsi aracıyla gelenler de bulunmaktadır.
Sportif Etkinlikler: 2021 Atletizm yarışmasında öğrencimiz SEMİH ÖZTÜRK Sarıkamı ve Kars’taki yarışmalarda 1.lik elde etmiştir. Bölge 1. yarışlarda 4.(Ardahan) Bölge 2. yarışlarında(Erzurum) 2. olmuştur. Türkiye yarı finalinde (Sivas) 6. elde etmiştir. Türkiye finalinde (Gaziantep) Türkiye 9. luğu elde etmiştir.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 04744532083

Belgegeçer - (474) 453 2083

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://yenikoyorhanyavuzortaokulu.meb.k12.tr

Adres - YENİKÖY KÖYÜ YENİKÖY KÜME EVLERİ NO 211 SARIKAMIŞ / KARS

Öğretmen :7
Öğrenci :29
Derslik :4
Öğretim Şekli :Normal Öğretim

Yerleşim Yeri - Kars / Sarıkamış / Yeniköy Köyü

Adres - YENİKÖY KÖYÜ YENİKÖY KÜME EVLERİ NO 211 SARIKAMIŞ / KARS

Ulaşım Ulaşım köy dolmuşlarıyla ve şahsi araçlarla sağlanmaktadır. Ayrıca KARS-ANKARA arası ulaşım sağlayan Doğu Ekspres treni, yolcu indirip-bindirmek için köyümüzün TOPDAĞI tren istasyonunda geçmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Kars il merkezine 90 km, Sarıkamış ilçe merkezine 33 km uzaklıktadır. Erzurum il merkezine 130 km uzaklıktadır.